Historie

Beknopte historie van FlexGarant Assuradeuren en de FlexGarant-verzekering.

Bastion Groep, Financieel Adviseurs

De FlexGarant-verzekering is in 1995 ontwikkeld door Bastion Groep, Financieel Adviseurs. De verzekering is gebaseerd op een standaard koopsompolis met gegarandeerde kapitalen. De polis is uitgebreid met specificaties over het tussentijds waardeverloop en opnamen. De eerste variant is gemaakt voor de gouden handdruk. Later volgden varianten voor lijfrente, hypotheek (wordt niet meer gesloten) en sparen. De FlexGarant-verzekering, waarvan Nationale-Nederlanden Levensverzekering Maatschappij N.V. de risicodrager is, wordt exclusief door Bastion Groep gevoerd.
Sinds de ontwikkeling van het product heeft dit voorzien in een duidelijke behoefte. Enerzijds de langlopende volledig gegarandeerde rendementsontwikkeling en anderzijds de flexibele opnamemogelijkheden waardoor optimaal ingespeeld kan worden op de inkomensontwikkeling van de verzekeringnemer. Uniek aspect is dat ondanks het langlopende garantierendement de tussentijdse opnamen geen koersverrekeningen voor u wordt toegepast. Optimale zekerheid dus.

Fusie en naamswijziging

Bastion Groep is in 1997 overgenomen door Nationale-Nederlanden Levensverzekering Maatschappij N.V. en fuseerde in 2001 met zusterbedrijf Acadium Groep, waaruit Acadium Bastion (inmiddels Fidus.nl B.V.  – vestiging Rotterdam) ontstond.

Oprichting FlexGarant Assuradeuren

In 2003 is FlexGarant Assuradeuren B.V. opgericht voor de exploitatie, administratie en beheer van het FlexGarant-product. Dit bedrijf opereert in volmacht voor rekening en risico van Nationale-Nederlanden Levensverzekering Maatschappij N.V.
Kortstondig is het product ook gevoerd in een volmacht van DBV Verzekeringen. Nadat DBV is opgegaan in Reaal, heeft Reaal deze volmacht beëindigd en zijn de betreffende polissen overgedragen aan Reaal.


In 2006 zijn zowel Acadium Bastion als FlexGarant Assuradeuren overgenomen door Direct Wonen, thans opererend onder de naam Qmulus.
In 2019 heeft Qmulus een belang genomen in Heinenoord Holding B.V. waarin FlexGarant Assuradeuren onderdeel is gaan uitmaken.


In oktober 2021 heeft NN GROUP N.V. een meerderheidsbelang genomen in Heinenoord Holding B.V.